12 Kasım 2018 Pazartesi

KEKLER

KEK TARİFLERİ






ISLAK KEK

KAÇ KİŞİLİK

10 dilim

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika


Malzemeler

  • 3 adet
    yumurta
  • 1 su bardağı
    toz şeker
  • 1 su bardağı
    süt
  • 1 su bardağı
    ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı
    kakao
  • 1 paket
    vanilya
  • 1,5 su bardağı
    un
  • 1 paket
    kabartma tozu

    Kek kalıbını yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı
    tereyağı

    Sosu İçin:

  • 1 su bardağı
    süt
  • 1,5 yemek kaşığı
    kakao
  • 1/2 su bardağı
    toz şeker
  • 2 yemek kaşığı
    sıvı yağ
  • 1 tutam
    tuz

Püf Noktası

Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1- 2 damla limon suyu ilavesi ile ekleyebilirsiniz.

Pişirme Önerisi

Tadını seviyorsanız kek harcına portakal şekerlemesi ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kasede yumurta ve şekeri, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ve vanilini koyup tekrar karıştırın.
  3. Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirerek karışıma ekleyin ve son kez çırpın.
  4. Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı dökdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  5. Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde su, süt, sıvı yağ, toz şeker, kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
  6. Fırından çıkan kekin üzerine ocakta hazırladığımız sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
  7. Sosunu sünger gibi çeken iç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonr üzerine file badem serpiştirerek servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Servis Önerisi

Arzuya göre fındık parçaları ya da rendelenmiş Hindistan cevizi ile birlikte servis edebilirsiniz.






PORTAKALLI KEK

KAÇ KİŞİLİK

12 dilim

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

35 dakika


Malzemeler

  • 3 adet
    yumurta
  • 1 su bardağı
    toz şeker
  • 1 su bardağı
    portakal suyu
  • 1 su bardağı
    süt
  • 1/2 su bardağı
    sıvı yağ
  • 3 su bardağı
    un
  • 1 paket
    kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı
    rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 paket
    vanilya

    Kek kalıbını yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı
    tereyağı

    Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı
    pudra şekeri

Pişirme Önerisi

Arzuya göre kek harcına tarçın ve unlanmış kuru üzüm ilave edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. 3 adet yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
  2. Ardından yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı portakal suyunu ve portakal kabuğunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 2 paket vanilyayı eleyerek harca ekleyin ve kıvam alana kadar çırpın.
  4. Yağlanmış kek kalıbına harcı aktarıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder