ISLAK KEK
KAÇ KİŞİLİK
10 dilim
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika
Malzemeler
- 3 adet
yumurta - 1 su bardağı
toz şeker - 1 su bardağı
süt - 1 su bardağı
ayçiçek yağı - 2 yemek kaşığı
kakao - 1 paket
vanilya - 1,5 su bardağı
un - 1 paket
kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı
tereyağı
Kek kalıbını yağlamak için:
- 1 su bardağı
süt - 1,5 yemek kaşığı
kakao - 1/2 su bardağı
toz şeker - 2 yemek kaşığı
sıvı yağ - 1 tutam
tuz
Sosu İçin:
Püf Noktası
Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1- 2 damla limon suyu ilavesi ile ekleyebilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Tadını seviyorsanız kek harcına portakal şekerlemesi ekleyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Derin bir kasede yumurta ve şekeri, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ve vanilini koyup tekrar karıştırın.
- Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirerek karışıma ekleyin ve son kez çırpın.
- Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı dökdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde su, süt, sıvı yağ, toz şeker, kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
- Fırından çıkan kekin üzerine ocakta hazırladığımız sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
- Sosunu sünger gibi çeken iç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonr üzerine file badem serpiştirerek servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Servis Önerisi
Arzuya göre fındık parçaları ya da rendelenmiş Hindistan cevizi ile birlikte servis edebilirsiniz.
KAÇ KİŞİLİK
12 dilim
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
35 dakika
Malzemeler
- 3 adet
yumurta - 1 su bardağı
toz şeker - 1 su bardağı
portakal suyu - 1 su bardağı
süt - 1/2 su bardağı
sıvı yağ - 3 su bardağı
un - 1 paket
kabartma tozu - 1 yemek kaşığı
rendelenmiş portakal kabuğu - 2 paket
vanilya
- 1 yemek kaşığı
tereyağı
Kek kalıbını yağlamak için:
- 3 yemek kaşığı
pudra şekeri
Üzeri için:
Pişirme Önerisi
Arzuya göre kek harcına tarçın ve unlanmış kuru üzüm ilave edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- 3 adet yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
- Ardından yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı portakal suyunu ve portakal kabuğunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
- 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 2 paket vanilyayı eleyerek harca ekleyin ve kıvam alana kadar çırpın.
- Yağlanmış kek kalıbına harcı aktarıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder