* Temel Tuzlu Kurabiye
Hamur:
250 g | margarin veya tereyağı (eritilmiş ve soğutulmuş) |
½ çay bardağı | sıvı yağ |
½ çay bardağı | su |
1 çay kaşığı | tuz |
1 | yumurta akı |
4 - 4 ½ su bardağı | un |
1 poşet | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
Üzeri için:
1 | yumurta sarısı |
susam | |
çörek otu |
Hazırlanışı
Ön hazırlık:
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 170°C
Alt-üst pişirme: 180°C
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Eritilmiş margarin veya tereyağı, sıvı yağ, su, tuz ve yumurta akını derin bir kaba alın. Unu eleyip hamur kabartma tozu ile karıştırın. Karışıma ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp değişik şekiller verin. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder