12 Kasım 2018 Pazartesi

TUZLULAR

* Temel Tuzlu Kurabiye


Hamur:

250 gmargarin veya tereyağı (eritilmiş ve soğutulmuş)
½ çay bardağısıvı yağ
½ çay bardağısu
1 çay kaşığıtuz
1yumurta akı
4 - 4 ½ su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

1yumurta sarısı
susam
çörek otu

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 170°C
Alt-üst pişirme: 180°C
2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:


Hamurun hazırlanışı ve pişirme:Eritilmiş margarin veya tereyağı, sıvı yağ, su, tuz ve yumurta akını derin bir kaba alın. Unu eleyip hamur kabartma tozu ile karıştırın. Karışıma ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp değişik şekiller verin. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder