* Temel Tuzlu Kurabiye
Hamur:
250 g | margarin veya tereyağı (eritilmiş ve soğutulmuş) |
½ çay bardağı | sıvı yağ |
½ çay bardağı | su |
1 çay kaşığı | tuz |
1 | yumurta akı |
4 - 4 ½ su bardağı | un |
1 poşet | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
Üzeri için:
1 | yumurta sarısı |
susam | |
çörek otu |
Hazırlanışı
Ön hazırlık:
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 170°C
Alt-üst pişirme: 180°C
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder